Trompe-l'oeils

Mijn schilderijen zijn uiterst realistisch, maar toch expressief. Kan dat? Kennelijk. Maar hoe zit het dan precies?

Wel, eerst schilder ik een snelle studie met dikke klodders verf. Het werkje fotografeer ik in strijklicht (komen de schaduwen goed uit). Met de foto in de hand schilder ik de studie uiterst realistisch na. Met een fijn penseeltje. Streepje voor streepje, alsof het grote verfstreken zijn. Liefst op een groot doek. Ik ben er al snel maanden mee bezig. Het resultaat is een trompe-l'oeil: het zet toeschouwers op het verkeerde been. Ze verwachten dikke klodders verf, maar zien een glad oppervlak. Wat uitnodigt tot verder kijken. Nou ja, dat hoop ik dan maar. Door het forse formaat, de heldere kleuren en het bevreemdende realisme kunnen mijn schilderijen behoorlijk aanwezig zijn in je huiskamer. Iemand zei een keer: "Je koopt geen schilderij, je koopt een statement." De prijzen geef ik op aanvraag. Maar om je een indicatie te geven: zo ergens tussen de EUR 500 en 12.000.

Grote Toon

   Particuliere collectie

Lees meer...

Jo Ho

Bestelcode: JHO01

Lees meer...

Vroeg stadium

Kleine Toon

Bestelcode: KTO01

Lees meer...

Linker Half Toon

   Particuliere collectie

Lees meer...

Stadium 1
Stadium 2
Stadium 3

Middelste Toon

   Particuliere collectie

Lees meer...

Rechter Half Toon

Bestelcode: RHT01

Lees meer...

Robin

   Particuliere collectie

Geselecteerd voor Birds in Art 2006.

Nog te koop als giclee en ansicht.

Lees meer...

Stadium 1
Stadium 2
Stadium 3

Studie van Mevrouw Mus

   Particuliere collectie

Nog te koop als giclee en ansicht.

Lees meer...

Stadium 1 Stadium 2 Stadium 3