Kunst aan de wandel

Het toeval wilde dat de Atelierroute 2013 samenviel met de wandeltocht Tocht om de Noord.

Lees meer...

Nog toevalliger was dat de tocht voorlangs het atelier liep. Een dikke 400 wandelaars verlieten het gebaande pad voor een kijkje in mijn atelier. De voorraad visitekaartjes slonk nog nooit zo hard!

KunstClusters 2013

In het weekend van 21 en 22 september 2013 vond het evenement KunstClusters plaats in Oost-Groningen en langs de grens in Duitsland. Het was een compacte kunstroute langs 32 kunstenaars op 6 locaties, de kunstclusters.

Lees meer...

Per kunstcluster presenteerden 4 tot 9 kunstenaars hun werk. De kunstenaars, allen lid van het kunstenaarsgenootschap Kunst aan de rand van Nederland, waren het hele weekend aanwezig om hun inspiratie, werkwijze en kunst met  je te delen. Tevens organiseerden ze tal van activiteiten.

Ik deed mee bij kunstcluster Kunstzentrum Coldam, Coldamerstrasse 8, Leer, Duitsland. Samen met de andere kunstenaars organiseerden we een pannenkoekenfestijn, Pfannkuchenkunst. Wat dat met kunst te maken heeft, mocht je zelf komen proeven.

Dutch Bird Fair 2013

Op 24-25 augustus 2013 had ik een stand op de Dutch Bird Fair, die gehouden werd in natuurreservaat De Oostvaardersplassen, langs de Knardijk bij Lelystad.

Lees meer...

De pakweg 8000 bezoekers zagen een selectie van mijn vogelkunst. Ook konden ze de kunst afkijken tijdens enkele schilderdemo's.

Mevrouw Mus naar Duitsland

Op zondag 2 juni 2013 om 14:30 opende de tentoonstelling KunstMix in Kunstzentrum Coldam in Duitsland, niet ver van de grens met Groningen. De tentoonstelling liep tot en met 7 juli 2013.

Lees meer...

Het betrof de jaarlijkse overzichtstentoonstelling van kunstenaarsgenootschap Kunst aan de rand van Nederland. Ik deed mee met mijn schilderij Studie van Mevrouw Mus.

Weg van kunst

In het weekend van 6-7 april 2013 nam ik deel aan de chambre d'amis kunstroute Weg van kunst in het historische centrum van Kampen.

Lees meer...

Het was de eerste maal dat mijn vier grote trompe-l'oeil schilderijen Robin, Wobbin, Studie van Mevrouw Mus en Suzume gezamenlijk te zien waren. Dankzij een ge├»nteresseerd publiek (1000+ bezoekers), prachtige locatie met enthousiaste eigenaren, ge├Âliede organisatie en fraai en fris voorjaarsweer was het evenement zeer geslaagd.

Atelier schilderwedstrijd

Trois quarts Toon, mijn inzending voor de Atelier schilderwedstrijd, werd uitgekozen voor de expositie Dieren in cultuurcentrum CODA in Apeldoorn.

Lees meer...

Van de 350 inzendingen werden 100 geselecteerd. De tentoonstelling liep tot en met 6 januari 2013 in CODA. Het bijschrift aan de muur bij het schilderij vermeldde "canvasprint". Hoe een trompe-l'oeil ook te ver kan gaan...

Expositie Leerdam succes

Mijn expositie bij Galerie De Smederij in Leerdam was een groot succes.

Lees meer...

De tentoonstelling liep van september tot eind december 2012. Vooral de kleine olieverfschilderijen waren zeer geliefd bij het publiek.

KunstClusters 2012

In het weekend van 3 en 4 november 2012 vond het evenement KunstClusters plaats. Dit jaar geen lange atelierroute, maar een compacte kunstroute langs 24 kunstenaars op 5 locaties, de kunstclusters, in Oost-Groningen.

Lees meer...

Per kunstcluster presenteerden 3 tot 6 kunstenaars hun werk. De kunstenaars, allen lid van het kunstenaarsgenootschap Kunst aan de rand van Nederland, waren het hele weekend aanwezig om hun inspiratie, werkwijze en kunst met u te delen. Tevens organiseerden zij tal van activiteiten.

Ik deed mee bij kunstcluster De Meerlandse Koe in Oostwold. Samen met kunstenaars Avalana en Erlinde Stephanus organiseerden we een bourgondisch weekend met als thema Tussen Kunst en Quiche. Het weekend werd een groot succes, met bezoekersaantallen die boven verwachting waren.