Het dier in de kunst

Op uitnodiging van het Oostgroningse kunstenaarsgezelschap Kunst aan de rand van Nederland deed ik mee aan de thematentoonstelling Het dier in de kunst.

Lees meer...

De groepstentoonstelling vond plaats in de Kunstscheune Gess, Jemgum, Duitsland. Het werk was te zien van 10 - 25 september 2022.

Vogels in het Koetshuis

Van 23 juni tot en met 16 september 2018 exposeerde ik in het Koetshuis op het statige landgoed Ennemaborg in Midwolda.

Lees meer...

Het tentoongestelde werk bestond uit een mix van stijlen: fotorealistisch, impressionistisch, trompe-l'oeil, etsen en giclees.

Naast mijn vogelkunst liet ik ook enkele olieverfschilderijen zien waarin ik het Oldambtster landschap verbeeld.

Landgoed Ennemaborg en het Koetshuis zijn eigendom van Het Groninger Landschap. Vrijwilligers runnen het Koetshuis, waar je na (maar ook voor) een wandeling kunt genieten van een versnapering.

Koetshuis Ennemaborg
Hoofdweg 96
9681 AJ Midwolda

Koetshuis Ennemaborg is geopend op zater- en zondagen van 12-17 uur.

Landschappen van 't Oldambt

Mijn landschapsschilderijen en enkele fotorealistische werken hingen tot eind september 2017 in de wachtruimte van Tandartspraktijk Oldambt in Midwolda.

Lees meer...


Vogels op de thee

Mijn vogels sierden in het voorjaar van 2017 het Theehuis van begraafplaats Selwerderhof in Groningen.

Lees meer...

Het Theehuis is een plek voor rust en bezinning, desgewenst met koffie, thee of kleine versnapering. Het is een initiatief van stichting Accolade met ondersteuning van de gemeente Groningen. Vrijwilligers runnen het Theehuis zeven dagen per week zonder winstoogmerk.

Van diverse pluimage

Expositie in De Groninger Kroon te Finsterwolde.

Lees meer...

In het voorjaar van 2017 waren enkele van mijn vogelschilderijen te zien in galerie De Groninger Kroon te Finsterwolde, de mooist gelegen galerie van het land! De expositie Van diverse pluimage liet het werk zien van 12 kunstenaars.

Galerie De Groninger Kroon
Reiderwolderpolder 4
Finsterwolde
Open: zo 11-18 uur en op afspraak.

Kunstmix

Van 7 juni tot en met 26 juli 2015 deed ik mee met de groepexpositie Kunstmix.

Lees meer...

De tentoonstelling vond plaats in Kunstzentrum Coldam in Duitsland, net over de Oost-Groningse grens. De 34 deelnemende kunstenaars zijn lid van het Nederlands-Duitse genootschap Kunst aan de rand van Nederland.

Vogelalfabet in Den Haag

De etsen van mijn vogelalfabet waren te koop in de winkel van Museum Meermanno in Den Haag.

Lees meer...

Dit in het kader van de tentoonstelling Vogels, duizend jaar vogels in honderden boeken, die liep tot en met 4 januari 2015.

Het boek waarvoor ik het vogelalfabet maakte, het Verklarend en etymologisch woordenboek van de Nederlandse vogelnamen, geschreven door Klaas Eigenhuis, maakte helaas geen deel uit van de tentoonstelling. Dat het boek niet zeldzaam genoeg was, klopte destijds, maar tegenwoordig is het een collector's item.

Natuurlijk Natuur 2014

Jaarlijkse natuurkunsttentoonstelling in Westzaan.

Lees meer...

Samen met zo'n 46 andere kunstenaars nam ik deel aan de natuurkunsttentoonstelling Natuurlijk Natuur bij Kunstgalerie Staphorsius in Westzaan. De tentoonstelling liep van 11 okt tot en met 27 december 2014. Ik deed mee met olieverf- en acrylschilderijen.