Blauwe Kiekendief

24 apr 2023  Oldambt

Wat krabbels van vliegende Blauwe Kiekendieven. Blijft lastige materie, het tekenen van zo'n vliegende roofvogel, met al die beweging, wisselende vleugelhoudingen en perspectivische verkortingen. De overwinterende vogels zijn inmiddels goeddeels vertrokken. Binnen niet al te lange tijd zullen ze worden afgelost door de Grauwe Kiekendieven. Ook leuk!

Vuurgoudhaantje

21 apr 2023  Nieuwolda

Verlangen kan in de weg staan op momenten dat geluk voor het grijpen ligt. Zo verlangen vogelaars naar het ontdekken van zeldzame bladzangers, liefst met veel streepjes en mooie kleuren, zoals Bladkoning, Pallas' Boszanger, Groene Fitis of Kroonboszanger. En zijn ze teleurgesteld als het 'maar' een Vuurgoudhaantje is. Terwijl dit pareltje het mooiste vogeltje van de klas is. Mijn advies: doe alsof het Vuurgoudhaantje hartstikke zeldzaam is en geniet ervan.

Kauw

18 apr 2023  Nieuwolda

Vandaag kreeg ik hulp bij het snoeiwerk in de tuin. Een Kauw kwam herhaaldelijk een takje trekken in de es, om er vervolgens trots mee weg te vliegen richting melkveebuurman. Ook was hij bezig in een meidoorn, wat me niet echt lekker leek met al die prikkers, maar misschien gebruikte hij het twijgje als verdedigingswerk bij de nestingang. Waarom de slimmerd speciaal onze takjes wilde hebben en niet gewoon die op zijn eigen erf is me een raadsel. Maar ja, ze weten het altijd beter.

Blauwborst

17 apr 2023  Carel Coenraadpolder

Als een geoefend bezoeker van de sportschool wipte een lenig mannetje Blauwborst zijn staart zo'n beetje in zijn nek. Ik doe het hem niet na.

Aalscholver

17 apr 2023  Breebaart

Vogels stammen af van de dinosauriërs, maar als er één soort voorwereldlijk aandoet, dan is het wel de Aalscholver. Door zijn uiterlijk, houding en manier van vliegen lijkt hij zo uit Jurassic Park te zijn ontsnapt. Een Pterodactylus is er niks bij.