Tot volgend jaar

27 sep 2021  Nieuwolda

Wat krabbels van Boerenzwaluwen boven het erf, zo'n 10 dagen geleden, nadat ze zich in de dagen ervoor hadden voorverzameld voor hun grote reis richting Afrika. De aantallen werden daarna steeds kleiner, vandaag alleen enkele groepjes stevig doortrekkend. We kijken nu al uit naar het rendez-vous, begin april volgend jaar.

Afscheid

1 sep 2021  Oldambt

Guusje, het Grauwe Kiekendiefjong, op de rand van haar nestkooi, een kwartier voordat ze op de wieken zou gaan, tot grote hoogte, om niet meer terug te keren. Je weet dat ze naar Afrika zal vliegen, maar het blijft een niet te bevatten prestatie.

Zeearend

29 aug 2021  Nieuwolda

Al enkele dagen zwerft er een Zeearend rond in de buurt van ons erf. Vanmorgen zat ie op randje tekenafstand, nog steeds meer dan een kilometer ver, op een geploegde akker achter het erf. Maar ondanks die afstand voelde je zijn majestueuze verschijning. Letterlijk en figuurlijk een vogel van formaat.

Schuilen tegen de wind

28 aug 2021  Oldambt

Guusje, het Grauwe Kiekendiefjong, maakte vanmorgen kennis met het verschijnsel harde wind. Niet zo fijn om op de rand van de nestkooi te zitten. Uiteindelijk landde ze naast de kooi in het stro, half verscholen achter een kleibult.

Guusje

22 aug 2021  Oldambt

Guusje is enig kind uit een nest Grauwe Kiekendieven dat ik zelf mocht vinden. Dankzij goede ouders, betrokken beschermers en welwillende boer groeit ze als kool. Nog een weekje en we noemen haar Guus.