Gelukkig Nieuwjaar

1 jan 2024  Nieuwolda

Voor alle lezers van mijn SchetsBlog een goed en gezond 2024. Met veel Roodborstjes.

Blauwe Kiekendief

26 dec 2023  Oldambt

In deze donkere dagen lijken alle kiekendieven grauw, maar deze waterverfstudie moet toch echt een Blauwe Kiekendief voorstellen. Dagelijks zie ik ze achter het erf laag boven het land patrouilleren. Er bestaat geen betere bestrijding van muizen en winterdepressies.

Ruigpootbuizerd

18 dec 2023  Woldendorp

Miezer, nevel, wolken en wind. Afgelopen zaterdag was somberheid troef tijdens de roofvogelsimultaantelling. Het lichtpuntje kwam aan het eind, toen de onzichtbare zon al bijna onderging, in de vorm van een Ruigpootbuizerd. De vogel moet mijn klaagzang over het weer meewarig hebben aangehoord. Immers, hij broedt ten noorden van de poolcirkel en is wel wat gewend. Roeg volk.

Roodborst

6 dec 2023  Nieuwolda

Deze winter heeft de Autoriteit Roodborst Toewijzing ons erf weer ruimhartig bedeeld met niet een, maar twee van deze parmantige pietjes. Pienter als Roodborsten zijn, wachten ze mij op als ik 's ochtends met het vogelvoer naar buiten loop, opdat ze als eerste kunnen aanschuiven, nog voordat de horde Huismussen de voertafel overneemt. Als dank fleuren ze de tuin op met hun fraaie kleur. Hier geldt de hele winter code rood!

Pimpelmees

27 nov 2023  Nieuwolda

Gele vogeltjes zijn misschien wel het moeilijkst om te schilderen. Immers, gele verf laat zich nauwelijks mengen zonder dat de kleur verandert in bagger. Maar ja, met zes Pimpelmezen in de tuin voelde ik mij toch geroepen met waterverf aan de slag te gaan in het atelier. Wim de Bie had nog zo gezegd: "Bagger is overal." Hopelijk niet al te zeer in de afgebeelde Pimmies.